Schlern+ski

Dit is niet alleen een winterwonderland, 's zomers is het ook een eldorado. Een droomplek voor ontspanning en rust en een prachtige startplek voor vakantieactiviteiten.

Het Condominium Schlern (voormalig Eurotel) ligt te midden van brede en zeer diverse skipistes en praktisch naast de skischool en Kindergarten. Geen gesjouw met uw ski's, want thuis stapt u op de ski's en na afloop hoeft u ze ook thuis pas weer uit te doen.
Langlaufen, wandelen en Nordic walken is op deze hoogste alm van Europa een genot, 60 km loipes en vele wandelpaden worden evenals alle pistes dagelijks geprepareerd. Door de weidsheid van het landschap hebt u overal een prachtig uitzicht op de bergen rondom. U waant zich op de top van de wereld maar daar dit gebied ten zuiden van de alpen ligt, is het zeer beschut. Vaak kunt u vanaf een zonnig terras donkere wolken boven de alpen zien hangen.
Snowboarders komen aan hun trekken mede dankzij een uitdagende half-pipe.
Bij een aantal Huettes kunt u een slee lenen of huren. Over kilometerslange paden sleet u naar beneden waar u de slee achter kunt laten; een genot voor jong en oud.
Een tocht met een arrenslee over de Alm is onvergetelijk..
De vele Huettes op de Alm zijn sfeervol en karakteristiek. De zelfgemaakte Apfelstrudel nog warm van de bakplaat staat op u te wachten.
's Zomers is dit gebied door de grote diversiteit in flora en fauna ook een paradijs.
De wandelmogelijkheden zijn dan onbeperkt, van uiterst lieflijk tot het serieuze klimwerk en alles wat daartussen ligt.
Voor mountainbikers is het pittig, op de minder zware trajecten zie je ook gezinnen die met z'n allen aan het mountainbiken zijn.
Voor de afwisseling kunt u een dagje naar Verona gaan (2 uur rijden) , dichterbij en erg charmant zijn Bolzano (met in museum Oetzi de ijsman), Klausen en Brixen. Het museum voor moderne kunst in Rovereto (3 kwartier verder dan Bolzano) is fantastisch. De plaatsjes Kastelruth. Seis en Vols zijn vlakbij en zeer charmant.
Voor vele andere activiteiten: informeer bij Touristen Verein Schlern. Er wordt van alles georganiseerd. kruidenwandelingen, concerten, van klassiek tot de Kastelruther Spatzen, klimdemonstraties etc.etc.